A népszavások várják Puch válaszát

A Népszava Szerkesztőség Dolgozóinak Szociális Kulturális és Segélyező Egyesülete továbbra is várja a tulajdonosnak az egyesület vételi ajánlatával kapcsolatos válaszát – mondta lapunknak Muzslai Katalin, az egyesület elnöke, miután a szerkesztőségben tárgyaltak a Népszava lehetséges tulajdonosváltásáról.

A lap 99 százalékának tulajdonosa a Svájcban bejegyzett TGD Intermedia SA., amely Puch Lászlónak, az MSZP volt pénztárnokának az érdekeltsége. Az egyesület jelképes, 1 százalékos tulajdonnal rendelkezik. A legerősebb vevőjelölt a Szabad Földet, a Vasárnapi Híreket és több más terméket is kiadó Geomédia Zrt.

Muzslai Katalin elmondta azt is, az egyesület és a szerkesztőség nyitott a tárgyalásokra a tulajdonossal és a vevőjelölt Geomédia Zrt.-vel is, ebben egységes álláspontot képviselnek.

Lapunk szerdán próbálta megszólaltatni Puch Lászlót is, de nem értük el. Úgy tudjuk, arra hajlik, hogy a Népszava a Geomédiához kerüljön át, hosszú távon ugyanis a tőkeerős kiadócsoporton belül lehet biztosítani a lap kiadását. A Népszavából a tavalyi harmadik negyedévi adatok alapján naponta átlagosan 12 ezer példányt adtak el, internetes portálját naponta 45 ezren látogatják.

A Geomédia elképzelése szerint összevonnák a Népszava és a Vasárnapi Hírek szerkesztőségét, s egyesítenék a két lap internetes portálját is. A Vasárnapi Hírek a Népszava szombati mellékleteként jelenne meg. A Népszava szerkesztőségében attól tartanak, hogy az összevonáskor közülük nagyon sokakat elbocsátanak, a Vasárnapi Hírek jelenlegi vezetői és munkatársai vennék át a feladataikat. Horváth László, a Geomédia meghatározó tulajdonosa a szerkesztőséggel való találkozón azt mondta, a munkatársak többségét tovább foglalkoztatják, csakis a szerkesztőséggel együttműködve vágnának bele az átalakításba.

Nagy kérdés, hogy ha a tulajdonos az egyesület és a szerkesztőség akarata ellenére adja el a céget, akkor a lap két fő szponzora, egy német alapítvány és egy magyar vállalkozó, továbbra is biztosítja-e az eddigi éves 60-60 millió forintos támogatást a Népszava fenntartásához.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.