A néphadseregben kevesebben voltak, mint a Klikben

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) létszáma nagyobb mint az 1980­-as években a Magyar Néphadseregé volt, de ugyanúgy nincs értelme a fenntartásának, ezért meg kell szüntetni ­ jelentette ki az Együtt elnöke pénteken Zalaegerszegen.
Szigetvári Viktor a Klik irodáinak is helyet adó Megyeháza előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: nagy a baj a magyar oktatási rendszerben, és csak "álmegoldás" Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének felvetése közoktatási kerekasztalok összehívásáról. Szakszerű oktatáspolitikára, a diákok és a pedagógusok túlterheltségének csökkentésére van szükség ­- tette hozzá az Együtt elnöke.

A politikus elmondta: pártja 13 városban 16 politikusával tartott pénteken sajtótájékoztatókat, hogy mindenütt felhívják a figyelmet a magyarországi oktatás gondjaira.

Kifejtette: vissza kell állítani 18 évre a tankötelezettség korhatárát, bővíteni és nem szűkíteni kell a gimnáziumi képzés lehetőségét és hatékonyabbá kell tenni a szakképzést. Az alapfokú oktatásban lengyel vagy finn mintára ki kell szélesíteni az alapképzés idejét, illetve a lexikális tudás sulykolása helyett a készségfejlesztésre szükséges helyezni a hangsúlyt.

Szigetvári Viktor szerint Pokorni Zoltántól, a Fidesz oktatáspolitikusától a szakszervezeteken át mindenki egyetért azzal, hogy változtatni kell a jelenlegi oktatási rendszeren.

Molnár Tibor, az Együtt regionális politikai igazgatója azt hangsúlyozta: tanárként maga is azt látja, hogy a diákok túlterheltek, a mindennapos testneveléshez nincs elég hely. A társadalom egészéhez hasonlóan „boldogtalanság, kiegyensúlyozatlanság, tanulási zavarok és magatartási problémák" jellemzik a diákokat, ezért kisebb csoportokban történő oktatásra lenne szükség, hogy a pedagógus kisebb terhelés mellett minőségi munkát végezhessen.

Úgy fogalmazott, nem tudja, hogy „a valóság nem kellő ismerete vagy szándékos projekt az elbutított alattvalók nevelése" és a pedagógusok megfélemlítése a magyar oktatási rendszerben.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.