Vida Ildikó megteszi, amit kell

„A Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke megteszi a szükséges intézkedéseket" – válaszolta lapunknak az adóhivatal (NAV) azzal kapcsolatban feltett kérdésünkre, hogy Vida Ildikó bíróság elé citálja-e, s ha igen, mikor az amerikai ügyvivőt, André Goodfriendet. 
A kérdés azért vált időszerűvé, mert tegnap Orbán Viktor miniszterelnök egyértelműen Vida Ildikó tudtára adta, hogy mit vár tőle, pontosabban, hogy mit kell tennie.

A kormányfő jelezte: elvárja a NAV elnökétől, hogy haladéktalanul pert indítson André Goodfriend ellen, miután az amerikai ügyvivő azt utalt arra egy interjúban, hogy személyesen érintett korrupciós ügyben, s ezért tiltották ki az Egyesült Államokból. Orbán Viktor úgy fogalmazott, ha az ügyvivő egy átlátható bírósági eljárásban bebizonyítja, hogy a NAV vezetője korrupciót követett el, akkor a NAV elnöke börtönbe fog menni, ám ha André Goodfriend valótlanságot állított, akkor annak is meglesznek a következményei. Úgy vélte, jó irányba megy az ügy, mert így véget ér az eddigi hablatyolás.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.