A Molnárgörény-ügy miatt jelöltet vált a baloldal a XVI. kerületben

Mrena Edit volt óvodavezetőt indítja a Szövetség a XVI. kerületért az őszi önkormányzati választáson, a korábbi jelölt Büki Tamás meghallgatása után a baloldali pártok a jelölésének visszavonásáról döntöttek.

Az MSZP, a Demokratikus Koalíció és az Együtt-PM kerületi szervezete által jegyzett, MTI-hez kedden eljuttatott közlemény szerint a „Szövetség a XVI. Kerületért” választói együttműködést kezdeményező pártok kerületi vezetői közvetlenül azután, hogy tudomásukra jutottak Büki Tamás orvos, jogász, civil jelölt álnéven írt blogjában nyilvánosságra került nézetei, meghallgatták a jelöltet, és egyetértésben a jelölés visszavonásáról döntöttek.

A XVI. kerület 4. sz. egyéni választókerületében a szövetség új jelöltet állít. A Demokratikus Koalíció által megnevezett új, közös jelölt, Mrena Edit volt óvodavezető, aki kedden megkezdi az ajánló aláírások gyűjtését. Közleményük szerint ezzel az ügyet lezártnak tekintik.

Büki Tamást korábban szélsőjobboldali blogokkal, egyebek mellett a Molnárgörény.blog.hu-val hozták összefüggésbe. A politikus a holokausztot relativizáló blogon tette közzé bejegyzéseit, és sajtóinformációk szerint kapcsolatban volt a Tomcat néven ismert Polgár Tamással is.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.