A miskolci rendőrség nem találja a Fideszt

A miskolci Tövis című kampánylapban közzétett, becsületsértő cikkek miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen ez év elején a Miskolci Járási Ügyészségen Bernáth Attila és Halmai Gyula, a Miskolc Holding két volt vezetője, valamint Simon Gábor, az MSZP miskolci elnöke. Megítélésük szerint ugyanis a kiadvány „hamis, a valóságnak nem megfelelő, durván rágalmazó állításokat, rágalmakat tartalmaz".

Az ügy – miként arról az eszon.hu hírportál beszámolt – a Miskolci Járásbíróság elé került, amely március 27-én rendelt el nyomozást „az elkövetők személyének felderítése és személyi adataik megállapítása érdekében". A rendőrség azonban a nyomozás 2 hónapos határidejének letelte előtt, május közepén indítványozta annak meghosszabbítását. A kérést azzal indokolták, hogy „a nyomozó hatóság az eljárás tárgyát képező cselekmény tekintetében nem derítette fel annak elkövetőjét".

Mindez azért furcsa, mert a szóban forgó kiadványt közismerten a miskolci Fidesz készíttette és terjesztette. Az impresszumban ez szerepel: „Kiadó: Fidesz Miskolci Szervezete. 3525 Miskolc, Kossuth utca 16." Így viszont teljesen érthetetlen, hogy két hónap alatt miért nem tudta a nyomozó hatóság megkérdezni – praktikusan – a Fidesz akkori és jelenlegi miskolci elnökét, Sebestyén László volt országgyűlési képviselőt, hogy a szervezete által kiadott lap cikkeit kik írták – olvasható a miskolci hírportálon.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.