A menekülteknek gyűjt sátrakat a Sziget

Az Európai Unióba illegálisan belépő menekültek és bevándorlók számára begyűjtik a „Szabadság Szigetén” feleslegessé váló sátrakat a Sziget Fesztivál szervezői – derül ki a hétfő hajnalig tartó könnyűzenei rendezvény helyszínein néhány órája a magyar mellett angol, olasz és francia nyelven kivetített hirdetményből.
Eszerint arra kérik a szigetlakókat, hogy ha nem kívánják hazacipelni sátrukat, távoztukkor adják le azt a recepciókon vagy a Sziget hivatalos helyiségeiben.

Mint írják, az Európai Unióba érkezők közül manapság sokan – köztük gyerekek és idős emberek – az utcán vagy parkokban kénytelenek álomra hajtani a fejüket. A sátrak révén tehát az ő átmeneti életkörülményeiken javítanának. Ígérik, megszervezik, hogy a leadott sátrak eljussanak a rászorulókhoz.

Amúgy a korábbi évek tapasztalatai szerint az itt bulizó, zömmel nyugat-európai fiatalok a rendezvényt követően nagy többséggel hagyják hátra filléresnek, egyszer használatosnak tartott sátraikat.

A Sziget – amely állami támogatásban is részesült és amelyen számos államigazgatási szerv saját standdal képviselteti magát – különösebben nem politizál se pro, se kontra, de azért néhány, jellemzően ad-hoc akció – például az orosz rendszerkritikus Pussy Riot sajtótájékoztatója, avagy a menekültek mostani humanitárius támogatása – azt az érzetet erősíti, hogy augusztusban egy hétre szlogenjének megfelelően tényleg valamiféle autonóm fesztivál-köztársaságként működik.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.