„A megfigyelés a régi politikai rendőrség módszereit idézi”

Az Együtt – a Korszakváltók Pártja felszólította Pintér Sándor belügyminisztert, hozza nyilvánosságra, ki döntött arról, hogy a rendőrség műveleti osztályának kell megfigyelnie a kormány bevándorlásról szóló nemzeti konzultációs plakátjait – ezt a párt alelnöke mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.
Pápa Levente azt mondta, az előállított aktivistáiknak átadott jegyzőkönyvekből kiderül, szombatról vasárnapra virradóra három csapatnyi rendőr operatívan figyelte azokat a plakátokat, amelyekről feltételezték, hogy valakik megrongálhatják azokat. Ez egy előre kitervelt rendőrségi akció volt - jelentette ki.

Felháborítónak nevezte, hogy a megfigyelést a "régi politikai rendőrség módszereit idézve" hajtották végre, miközben kijelentette: "az állampolgárok politikai véleménynyilvánításának egy titkosszolgálati megfigyeléséről van szó".

Pápa Levente arra is felszólította a belügyminisztert, hogy a rendőrséget ne használják tovább politikai célokra, a plakátokat ne őrizzék napi 24 órában, a rendőrök pedig a közbiztonság, a vagyon és az állampolgári jogok védelmével foglalkozzanak. Visszautalt arra is, hogy az aktivistáikkal szemben intézkedő rendőrök azt mondták, éppen egy késeléses esethez riasztották volna őket. A politikus úgy fogalmazott: a rendfenntartók a plakátok őrzése miatt nem tudták ellátni a munkájukat.

Kérdésre válaszolva "szemenszedett hazugságnak" nevezte Balog Zoltán, az az emberi erőforrások miniszterének állítást, hogy a plakátrongálások miatt nem rendeltek el operatív megfigyelést. Hangsúlyozta, ennek ellenkezőjét bizonyítják az aktivistáiknak átadott hivatalos jegyzőkönyvek is. Egyúttal feltette a kérdést, mi a különbség aközött, hogy a "normális, demokrata emberek" letépik a "gyűlöletkeltő, uszító plakátokat" és aközött, hogy a Fidesz politikusai 2007 januárjában elbontották a Parlament előtt felhúzott kordont.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.