A Médiatanács 14 millióra büntette a TV2-t az Éden Hotel miatt

Tizennégymillió forintos büntetést szabott ki a Médiatanács a TV2-re az Éden Hotel című műsorban történt szexuális erőszak miatt.
A Médiatanács álláspontja szerint a műsor megsértette az emberi méltósághoz való jogot, valamint a megalázó, kiszolgáltatott helyzetben lévő személyek öncélú és sérelmes bemutatását tilalmazó rendelkezéseket.

A Médiatanács a jogsértésekről szóló közlemény három napon belüli közzétételére is kötelezte a televíziót, amelyet az Éden Hotel egykori műsorra tűzési időpontjában sugárzott műsorszámban legalább két alkalommal, a TV2 honlapjának nyitóoldalán pedig egy héten át folyamatosan kell megjelenítenie. A Médiatanács határozata rögzíti: a kiskorúak védelmére vonatkozó előírások teljesülését a hatóság nem vizsgálhatta, mert azt a jogalkalmazási ellentmondások elkerülése érdekében kizárólag olyan műsortartalmaknál lehet vizsgálni, amelyeket a megfelelő szabályok betartásával jogszerűen közzé lehet tenni; a szóban forgó Éden Hotel-műsorszám tartalmát viszont eleve tilos lett volna vetíteni.

A Médiatanács az emberi méltóság megsértését legutóbb a Class FM tavaly szeptemberi Morning Show műsorában elhangzottak kapcsán állapította meg, amelyben a műsorvezetők az ELTE egyetemi gólyatáborában történt nemi erőszakról bagatellizálva beszélgettek.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.