A makói rendőrök megfújták a szondát a sofőrök helyett

Négy hónapig kértek kenőpénzt azok az M43-ason dolgozó makói rendőrök, akik a jövő héten állnak a Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsa elé. A nyolc egyenruhást hónapokig megfigyelték, az ügyész letöltendő börtönt kér rájuk.

A vádirat szerint a rendőr vádlottak közül hatan útdíjellenőrző, míg ketten baleseti helyszínelő szolgálatot láttak el 2014. március vége és június eleje között az M43-as autópályán – írja a délmagyar.hu. A baleseti helyszínelést végző vádlottak feladata az volt, hogy gépkocsizó járőrözést végezzenek az autópályán, továbbá, hogy segítsék útdíjellenőrző kollégáikat az igazoltatásban – tudta meg a szegedi lap a törvényszéktől. Azt is közölték, hogy a vádlottak szolgálati feladatuk ellátása során 90 esetben fogadtak el pénzt járművezetőktől. A vádirat szerint a rendőrök a pénzért cserébe eltekintettek a sofőrök szigorú ellenőrzésétől, néhány alkalommal előfordult az is, hogy megfújták az alkoholszondát a sofőr helyett.

A rendőrök olykor zsebkendőben kapták az 5-10 eurósokat. A korrupt egyenruhásokat hónapokig megfigyelték a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) munkatársai, a vesztegetés gyanújába keveredett egyenruhásokat folyamatosan olyan helyre vezényelték, ahová előzőleg az NVSZ kamerákat telepített, így rögzítették az ellenőrzést végző rendőrök mozdulatait. A rendkívül jó minőségű felvételek megörökítették, hogy a rendőrök papír zsebkendőbe csavarták a bankjegyeket, úgy dugták be a nadrágjukba. Később, amikor már biztonságban érezték magukat, elővették a pénzt.

Az ügyész valamennyi vádlottra börtönben végrehajtandó szabadságvesztést és pénzbüntetést kért. A korrupt rendőrök 2014. szeptember közepéig voltak előzetes letartóztatásban, azóta szabadlábon védekeznek.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.