A Liget kopasza megroncsolta Gulyás kezét

Szerdán a Liget Budapest vagyonőr munkatársainak egyike megtámadta Gulyás Mártont a Ligetben, miközben a Ligetvédőkkel próbálta megakadályozni a park elpusztítását. A munkavédelmi sisakjával olyan erősen rávert a kezére, hogy levált a bal kisujjából egy csontdarab; ezt az éjjel meg kellett műteni – közölte Gulyás a Slejm – a torkon ragadt politika elnevezésű Facebook-oldalon.
Mint a 444.hu megírta: az aktivista szerdán kapott értesítést a Ligetvédő-csoporttól, hogy rendőrök szállták meg a tábort. Mivel két éve rendszeresen foglalkozik a Városliget sorsával, most is kint töltötte a nap nagy részét, részt vett a tüntetésen is.

A tüntetésen az egyik beszéd alatt a tüntetők egy része megpróbált visszajutni az ekkor már kopaszok által védett területre, és dulakodás indult.

Gulyás ekkor úgy döntött: az Olof Palme-sétánynál leszedi a kerítésen lévő vásznat, hogy látható legyen, mi történik bent. Ekkor ütött a kezére a biztonsági őr egy hatalmasat a sisakjával. Egy mentős mondta Gulyásnak, fájó kezét mindenképpen mutassa meg egy orvosnak. Az Országos Baleseti és Sürgősségi Központban kiderült: a bal kisujjából levált egy csontdarab, meg kell műteni, és dróttal rögzíteni a levált csontdarabot.  Ez súlyos testi sértésnek minősül, ezért a kórház értesítette a rendőrséget, ahol még éjjel felvették Fulyás vallomását.

Gulyás az esettől függetlenül folytatja a tiltakozást – mondta el a 444-nek.

A ligetes kopaszok nem először durvultak be: Komáromy Gergely aktivistát egyikük gyomron vágta. A Városliget Zrt. akkor feljelentést is tett.

Gulyás a Facebookon azt kérte, minél többen osszák meg posztját. De nem azért, hogy sajnálják őt, hanem, hogy mindenkinek nyilvánvaló legyen: a magyar állam ma így valósítja meg önös és antidemokratikus terveit Magyarországon - erőszakkal.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.