A liberálisok vizsgálatot követelnek

Vizsgálóbizottság felállítását sürgetik, más ellenzéki pártokkal együtt a Liberálisok a Széll Kálmán tér felújítása körüli tervezési és költségvetési visszásságok feltárására - mondta Szabadai Viktor a Magyar Liberális Párt - Liberálisok budapesti választmányának elnöke a párt szombati sajtótájékoztatója után.

A politikus hozzátette: az eredetileg 3 milliárd forintosra tervezett projekt tartalmazott olyan lényeges tartalmi elemet is, mint a fogaskerekű behozatala a Széll Kálmán térre, ehhez képest a végösszeg 5,3 milliárd forint lett, és egy "hatalmas betonjárdát sikerült a térre építeni".

Mára ez a betonjárda "halott fákkal" lett teli, néhány hét alatt kiégett a téren lévő számos fa, mert nem jó konstrukcióban, nem jó tervek alapján telepítették őket - mondta. Hozzátette: a főpolgármesternek háromszor kéne meggondolnia, hány fa kivágását engedélyezi, ha az új fákat ilyen minőségben telepítik.

Szabadai Viktor felidézte, hogy az átadás után néhány nappal már díszburkolatot kellett feltörni, és a bérletpénztár elhelyezését sem sikerült megoldani az 5,3 milliárd forintból.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.