A Lázár-cikksorozat szerzője is otthagyja az Origót

Pethő András, a Lázár János utazásairól szóló cikk szerzője felmond az Origónál.

Szerda délután eldőlt: Pethő András, az Origo főszerkesztő-helyettese, a Lázár János utazásairól szóló cikksorozat szerzője is otthagyja a lapot – adta hírül a 444.hu. Pethő a portálnak azt mondta: azért távozik, mert nem ért egyet Sáling Gergő főszerkesztő kirúgásával, és nem látja biztosítottnak, hogy az eddigi szakmai munka folytatódni tud.

A portál emlékeztet, hogy a Lázár utazási költségeiről szóló cikk után (amelynek adataihoz peres úton, bírósági döntés után sikerült hozzájutni), Lázár azt nyilatkozta:

„Mindenképpen szeretnék Pethő Andrásnak, az origo.hu újságírójának legalább a mai napon egy kis élvezetet szerezni, ezért a megnevezett utak során felhasznált kétmillió forintot rögvest az állami költségvetés rendelkezésére bocsátom."

Pethő 2002-ben kezdett az Origónál, de dolgozott közben a BBC magyar adásánál is, és volt ösztöndíjas az Egyesült Államokban, ahol nyolc hónapot a Washington Postnál dolgozott.

Sáling elbocsátása óta távozott az Origo Zrt.-től György Péter alapító is, és további távozások is várhatóak a szerkesztőségből. Úgy tudjuk, hogy a portál hírek rovatának több tagja már ma bejelenti: a történtek után nem tudja tovább folytatni a munkát.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.