A Kreatívtól lopta logóját a Nemzeti Kreatív Intézet

Az intézet sajtósának "nem tűnt fel", hogy lenyúlták a Kreatív logóját.

 

Szinte egy az egyben átvette a Kreatív című szaklap logóját a Nemzeti Kreatív Intézet. A logo lenyúlását a cink.hu szúrta ki, az intézet pedig a Hír24-nek elismerte.

Az állam Nemzeti Kreatív Intézet néven olyan regionális hálózatot épít ki, ami "koordinálja és támogatja a kreatív gazdaság fejlesztésében közösen résztvevő piaci szereplőket" - írja a cink.hu. "Ezt az egész izét a Carpathia Nemzeti Kreatív Gazdaságfejlesztő és Innovációs Kft. nevű, állami tulajdonú cég irányítja."

Az NKI sajtósa a Hír24-nek azt nyilatkozta, "meglepődött a hasonlóságon", és mint fogalmazott, bár szokta olvasni a Kreatívot, a logót eddig nem is figyelte, és nem tűnt fel neki, mennyi a kettő közötti egyezés. Hozzátette, hogy a logó már egyébként is "áttervezés alatt van", és ez plusz egy érv lesz a változtatás mellett. Valószínűleg az NKI az embléma további használatától is eltekint, hiszen "fontos nekik a korrektség", valamint kreatív intézetként "nem szeretnének másokat lekopírozni" - fogalmazott.

A cink.hu cikkének megjelenése után a logót eltávolították az NKI honlapjáról - már csak egy szintén nem túl eredeti Rubik-kocka van az oldalon -, de a Google kresőjében a honlap tárolt változatában látható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.