A Kossuth tér megtelt, a Parlament kiürült

Mit akarnak még ezek itt? - kérdezte egy kormánypárti képviselő a Kossuth téri tömeg láttán.

A legtöbb képviselő már elhagyta a Parlament épületét, amikor este hatkor a Kossuth téren megkezdődött A közfelháborodás napja elnevezésű tüntetés.

A parlament hétfői napirendjét ugyanis úgy állították össze - talán nem véletlenül -, hogy a szokásoktól eltérően nem hétfő este voltak a szavazások, hanem kedd délelőttre rakták át. Hétfőn kora délután, az interpellációk és azonnali kérdések óráiban még csaknem telt ház volt a parlamentben, Orbán Viktor válaszai alatt majd minden kormánypárti és ellenzéki képviselő „megmutatta magát", de aztán ahogy a miniszterelnök távozott, egyik percről a másikra kiürült T. Ház. 

A kormányellenes tüntetés kezdetekor fejeződött be az adótörvények részletes vitája a parlamentben, ekkorra mindössze öt fideszes képviselő és két államtitkár - Tállai András (nemzetgazdasági) és Répássy Róbert (igazságügyi) - volt az ülésteremben, rajtuk kívül még vagy tizenöt ellenzéki képviselő várt felszólalásra.

A Kossuth térre néző kormánypárti folyosó is teljesen kiürült, az öt jelen lévő fideszes politikusból az egyik, amikor kijött az ülésteremből, kinézett a térre és annyit mondott: Na, tüntetnek, majd hazamennek, Viktor visszavonta az internetadót, mit akarnak még ezek itt? Elszúrtuk, de korrigáltunk, mert nem vagyunk mi kommunisták, hogy az emberek ellenében kormányozzunk - idézte a vidéki képviselő a miniszterelnök szavait. Aztán annyival búcsúzott, hogy „2018-ban lesz legközelebb választás, addig ezek a hőzöngők csak berekednek."

A parlamenti folyosóig felhallatszott a téren lévő tömeg zúgása, az azonban már nem, hogy mit is követelnek. De ha bármilyen követelés fel is is hallatszott volna, akkor sem volt senki a házban, aki azt meghallgassa.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.