„A kormány nem megkeresi a bűnözőket, hanem helytáll helyettük”

Az LMP szerint a kormány közpénzből akarja eltüntetni a lopás nyomait azzal, hogy a költségvetésből finanszírozza 145 önkormányzat csalás miatt jogosulatlannak ítélt és ezért ki nem fizetett uniós játszótér-felújítási támogatását.
Ezt Sallai R. Benedek, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője mondta pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Úgy fogalmazott, az unió csalás elleni hivatala megállapította, hogy az érintett önkormányzatok csak "néhány korhadó rönkfát" kaptak modern játszóterek helyett, a pénz pedig eltűnt.

A kormány erre válaszul nem megkeresi a bűnözőket, hanem helytáll helyettük és kifizeti a büntetést - hangsúlyozta, hozzátéve, a játszóterek miatt a kabinet most 1,8 milliárd forintot vállal át az EU-tól, de lehet, hogy legközelebb 700 milliárd forintot kell majd kifizetnie, ami a teljes magyar fejlesztéspolitika összeomlását eredményezheti.

Sallai R. Benedek szerint az utóbbi eset akár az egész költségvetést veszélybe sodorhatja, később pedig akár államcsőd is bekövetkezhet, ha az állam nem tudja majd finanszírozni a működését.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.