Belföld: „A kormány nem magán spórol, hanem kínozza az alacsony fizetésből élőket” - NOL.hu
 

„A kormány nem magán spórol, hanem kínozza az alacsony fizetésből élőket”

Az MSZP szerint a Fidesz bürokráciacsökkentés helyett valójában „pártállamot” épít a háttérintézmények átszervezésével - erről Beke Károly, az MSZP elnökségi tagja beszélt hétfői sajtótájékoztatóján.
Az ellenzéki politikus azzal kapcsolatban fejtette ki pártja álláspontját, hogy Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter múlt heti bejelentése szerint a bürokráciacsökkentés jegyében a kormány több mint hetven állami, országos háttérintézmény, költségvetési szerv átszervezését, illetve megszüntetését tervezi.

Beke Károly egy rossz kormány rossz politikájának nevezte a független, szakmai alapú államigazgatás megszüntetését, és arra figyelmeztetett, hogy a miniszterek, az államtitkárok vagy a kormányhivatalok vezetői alá sorolt intézményekben sokkal könnyebb lesz majd a Fidesz pártpolitikáját végrehajtani.

Ötvenezer ember munkahelyének a megszüntetése, a politikai függés rendszerének kialakítása nem bürokráciacsökkentés, ettől nem lesz kevesebb a tanárok vagy a vállalkozások adminisztrációs terhe - jelentette ki az MSZP-s politikus.

Szerinte ezzel az intézkedéssel az Orbán-kormány megint nem magán spórol, hiszen nem a felesleges és drága politikai vezetők, államtitkárok, helyettes államtitkárok, kormánybiztosok, miniszteri biztosok létszámán csökkent, hanem "kínozza" az alacsony fizetésből élő dolgozókat, közalkalmazottakat.

A Tóbiás József MSZP-elnök családjáról szóló, a 888.hu-n megjelent cikkre vonatkozó kérdésre Beke Károly azt mondta: ezt magánemberként felháborítónak tartja, szerinte ez a közéletiségnek annyira az alja, amit nem lehet tűrni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér