„A kormány letette a voksát a kopaszok mellett”

Az LMP véleménye szerint nem múzeumi negyedre, hanem egy zöldterület-fejlesztési programra és az erről szóló párbeszéd megindítására lenne szükség Budapesten. A párt úgy látja, hogy a fővárosban a jelenleginél sokkal több és nagyobb területű közparkot kellene létrehozni.
Csárdi Antal szerdán az MTI-nek azt mondta, a mai napig fennállnak azok a szakmai, valamint környezetvédelmi érvek, amelyek a múzeumi negyed létrehozása illetve a Városliget átépítése ellen szólnak.

A fővárosi képviselő kiemelte: az elmúlt hetek történései azt mutatják, hogy a Városliget ügye már nem a fákról szól, ugyanis az látszik, hogy a kormány „letette a voksát a kopaszok mellett”, az ő segítségükkel hajtják végre terveiket, miközben „a megfélemlítés eszközét használják”. A politikus úgy összegzett: „A legrosszabb szocialista időket idéző módon a félelemkeltés az úr ma Budapesten és ennek egyszer és mindenkorra véget kell vetni.”

Az, hogy szerdán határozatképtelenség miatt berekesztették az Országgyűlés rendkívüli ülését, amelyet a Liget-törvény megsemmisítéséről szóló javaslatot tárgyalták volna, az is azt bizonyítja, hogy a Fideszt nem érdekli a társadalmi vita - folytatta. A Fidesz nem megoldani akarja a problémákat, hanem rá akarja kényszeríteni Budapestre a saját akaratát - tette hozzá.

Végül azt mondta, hogy ha fölösleges is, számos más helyszínen, például a rozsdaövezetekben, létre lehetne hozni a múzeumi negyedet.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.