A kormány közleményben ölelte magához az édesanyákat

A magyar kormány saját eszközeivel támogatja az édesanyákat és ismeri el azt az áldozatos munkát, amellyel a gyermekek felnevelése jár - közölte Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár anyák napja alkalmából.

Az államtitkár közleményében emlékeztetett arra, hogy Magyarországon 1925 óta mondunk köszönetet ezen a szép családi ünnepen azért a helytállásért, támogatásért, amit az édesanyák szeretteikért, családtagjaikért tesznek minden áldott nap. „Tisztelgünk az előtt a többletteljesítmény előtt is, amit a gyermeknevelés mellett munkát vállaló édesanyák nyújtanak, gyakran erejükön felül" - hangsúlyozta.

Az államtitkár kiemelte: céljuk, hogy kormányzati eszközökkel is enyhítsenek az édesanyák mindennapos terhein, megadva a nőknek a választás szabadságát, a döntési lehetőséget, hogy maguk határozhassák meg, mennyi időt kívánnak otthon maradni gyermekeikkel, és mikor akarnak visszatérni a munka világába.

Az elmúlt években a fentiek szellemében született számos intézkedést felsorolva kiemelte a családi típusú adózást, az otthonteremtési programot, a gyed extrát, a bölcsődei férőhelyek számának növelését és a rugalmas foglalkoztatás támogatását. Mindezt azért vezették be, hogy Magyarországon társadalmi szinten is elismerjék a gyermekvállalást, a gyermeknevelést, a szerető, gondoskodó családi környezet biztosítását.

„Ezen elvek iránt a jövőben is elkötelezettek leszünk, hiszen célunk, hogy hazánkra családbarát országként tekintsenek világszerte" - fogalmazott az államtitkár.

„A család szívét-lelkét az odaadó édesanyák jelentik. Ezúton köszönjük mindennapos helytállásukat. Isten éltesse az édesanyákat!" - áll a közleményben.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.