A kormány befejezte a tiltott reklám hirdetését a TV2-n

A kormány befejezte annak a reklámnak a hirdetését, amelynek sugárzásától a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) eltiltotta a TV2-t - közölte Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
Az NVB csütörtökön tiltotta el a TV2-t, illetve annak tulajdonosát attól a jogsértéstől, hogy továbbra is sugározza a kormány "Újra rezsicsökkentés" jelmondatú műsorszámát, szpotját. A Kúria március 18-ai végzésében már egyszer azt állapította meg, hogy a TV2 a kormány "Magyarország jobban teljesít" jelmondatú, jelölőszervezeteket népszerűsítő műsorszáma közzétételével megsértette a választási eljárási törvényt.

Gulyás Gergely reagálásában közölte: tiszteletben tartják az NVB döntését, így még csütörtök este döntés született arról, hogy a kifogásolt reklám hirdetését befejezi a kormány, így az a továbbiakban sem a TV2-n, sem más csatornán nem látható, nem hallható.

Jelezte ugyanakkor, hogy a Kúria jelenlegi gyakorlata ellentétes a Legfelsőbb Bíróság korábbi, a 2002-es, 2006-os és 2010-es választások alkalmával folytatott gyakorlatával.

Korábban ugyanis egyértelmű volt, hogy a kormányzati hirdetések - tartalmuktól teljesen függetlenül - nem esnek a választási eljárási törvény hatálya alá - magyarázta a Fidesz politikusa, jelezve, hogy ezen a gyakorlaton a Kúria változtatott, amit a kormánytöbbség tudomásul vesz.

Gulyás Gergely szintén kérdésre a parlamenti választás informatikai rendszerét érintő baloldali kritikákra is reagált. A képviselő megmagyarázhatatlannak nevezte, hogy miért támadja az ellenzék a rendszert, amikor annak a választási végeredmény megállapítása szempontjából semmilyen jelentősége nincs.

Az informatikai rendszer biztonságosabb, mint négy éve, a választást nem a kormány, hanem egy független hatóság bonyolítja le, a végeredmény megállapítása pedig független az informatikai hálózattól - mondta, hozzátéve, hogy szerinte a baloldal biztos a vereségében, ezért igyekszik botrányba fullasztani a szavazást.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.