„A kormány ártatlanok megveretésével gerjesztett konfliktust”

A Demokratikus Koalícióhoz tartozó képviselők kezdeményezik, hogy parlamenti vizsgálóbizottság tárja fel, mi történt Röszkénél szeptember közepén, amikor a magyar rendfenntartók és a határt átlépni kívánó menekültek összecsaptak – közölte hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján a párt alelnöke.
Vadai Ágnes úgy fogalmazott: újabb bizonyítékok kerültek elő arról, hogy rendfenntartók "ok és előzetes figyelmeztetés nélkül támadtak a thank you Hungary-t skandáló" emberekre. Kijelentette, hogy újságírói beszámolók szerint a "TEk-esek minden ok nélkül vertek meg brutálisan menekülteket és újságírókat".

A DK azt szeretné tudni, ki döntött arról, hogy a "kormány ártatlanok megveretésével gerjesszen konfliktust", ki és milyen alapon döntött a TEK bevetéséről - mondta a független képviselő, aki szerint a vizsgálatra azért is szükség van, hogy ne lehessen újra politikai okokból kockára tenni a magyar rendőrök testi épségét. Az ügyben Vadai Ágnes szerint élesen ketté kell választani a magyar rendőrség és Terrorelhárítási Központ embereinek tevékenységét.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.