A kormány álláspontja, hogy „igyál bringás”!

A piás-bringás rendelet a kormány álláspontját tükrözi, s a kormánynak a belügyminiszter is tagja – írta Pintér Sándor egy képviselő kérdésre válaszolva. A véleményét a rendeletről azonban nem árulta el.
A jogalkotási törvénynek megfelelően készült és kormány álláspontját tükrözi az a kormányrendelet, amelynek értelmében a nyár közepe óta annyit ihatnak a kerékpárosok, amennyi alkohollal a gyomrukban és a fejükben még képesek megülni a drótszamarat és relatíve egyenesen haladni vele. A kormánynak tagja a belügyminiszter is – ezt válaszolta Pintér Sándor belügyminiszter Harangozó Tamás (MSZP) még augusztus 19-én postázott írásbeli választ igénylő kérdésére.

Harangozó immár másodszor tudakolódott a felől, hogy Pintér szakmai álláspontja szerint sem veszélyeztetik-e a közlekedésbiztonságot az ittas kerékpárosok. Az első kérdésére adott miniszteri válaszból jobbára csak az derült ki, hogy a rendőrség felkészült a KRESZ módosításából adódó feladatainak ellátására.

Pintér azonban sem akkor, sem most, az azonos címen benyújtott második kérdésre adott válaszban nem tért ki az olyan kérdésekre, mint például milyen szakmai egyeztetések előzték meg a KRESZ-módosítást? Mely civil szervezetekkel, érdekképviseletekkel egyeztettek előzetesen? Személyes szakmai álláspontját sem fejtette ki.

A hatályos szabályozás szerint a főúton sem büntethető meg az a biciklista, aki még „kerékpározásra alkalmas” állapotban van, azaz a rendőr véleménye szerint képes folyamatosan és relatíve egyenesen haladni a járművével.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.