A kollégiumban húzta meg magát a kilakoltatott 64 éves tanár

Kilakoltattak egy 64 éves nyugdíjas tanárt Kaposváron. Egy kollégiumi szobában húzta meg magát, holmija egy részét a Suzukijába pakolta. Megejtő történetet találtunk a Somogyi Hírlap hasábjain. 

– Ide kellett bezsúfolnom az életem egy részét – mutat körbe az apró, úgy 13-15 négyzetméteres szobában Faludi Zoltán. – A napi szinten használatos dolgok másik részét a Suzukimba pakoltam be, a holmim nagy része, benne a szülői-családi örökség pedig ott maradt a Buzsáki utcai ház belső szobájában lepecsételve. Elvileg május negyedikén és huszadikán mehetek el érte, ha akkor nem viszem el őket, az új tulajdonos közölte, mindent kidobnak - felelte a 64 éves tanár a Somogyi Hírlap érdeklődésére. 

A nyugdíjas kaposvári pedagógust a múlt hét közepén lakoltatták ki, miután nem tudta fizetni a kétezres évek első felében felvett hárommilliós hitelének törlesztő részleteit. Adóssága bőven átlépte a tízmillió forintot, s a bank végül árverésre bocsátotta ingatlanát. A ház az internetes aukción végül 4,1 millióért kelt el, s állítja, hárommillió ment a pénzintézetnek, a maradékot pedig felemésztette az eljárás. Melynek végére múlt hét közepén tett pontot a végrehajtó, amikor az új tulajdonos és két rendőr kíséretében kilakoltatta a nyugdíjasként ma is tanító férfit. Aki azóta a kaposvári Eötvös iskola kollégiumának egyik szobájában húzza meg magát Horváth Zoltánnak, az intézmény igazgatójának köszönhetően. 

– Napi 2400 forintba kerül a szoba, úgy tudom, Horváth Zoli fizeti – jegyzi meg Faludi Zoltán –, s ezt nem várhatom el tőle időtlen időkig, azaz két héten belül mennem kellene. Akadt barátom, aki felajánlotta, költözzek hozzá, de nem akarok senki nyakán élősködni.

Mások is segíteni szeretnének, köztük van Virth Balázs, Gyurta Dániel olimpiai és világbajnok úszó egyik edzője is, aki csoportot hozott létra a Facebookon a bajba jutott tanár megsegítésére. 

A teljes riport itt olvasható. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.