A Klik a kecskeméti tantestület ellen

Visszalépett az a pályázó, akit megfelelő képzettség nélkül, a tantestület és a szülői munkaközösség akarata ellenére támogatott a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ a kecskeméti Tóth László Általános Iskola eddigi igazgatójával szemben.

Visszavonta jelentkezését a kecskeméti Tóth László Általános Iskola igazgatói pályázatára Polyák Márta Antónia, akit a fideszes többségű kecskeméti közgyűlés és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) támogatott. A baon.hu portál szerint eredménytelennek nyilvánították a pályázatot, amikor több hetes időhúzás után indoklás nélkül elutasították az iskolát eddig vezető Fenyvesi László pályázatát.

A baon.hu korábban is foglalkozott az üggyel, amikor megírta, hogy ketten pályáztak az iskola vezetői posztjára. A tantestület minden tagja támogatta Fenyvesi László pályázatát, Polyák Márta Antónia mindössze egy szavazatot kapott. Ő nem rendelkezik vezetői gyakorlattal, korábban kollégiumi nevelőtanárként és tanítóként, a rajz- és a vizuális kultúra tanáraként dolgozott, az utóbbi időben pedig közfoglalkoztatottakat oktatott Baján. Nem rendelkezik a köznevelési törvény által előírt intézményvezetői szakképzettséggel. Fenyvesi László szerint törvénysértő, hogy a Klik őt támogatta.

Szeptember elején kibővített tantestületi ülést tartottak az iskolában, amelyen részt vett Leviczky Cirill, a kecskeméti közgyűlés oktatási bizottságának elnöke. Fenyvesi László meghívta rá a baon-hu újságíróját is – ám a nyilvánosság képviselőjét kiutasították a megbeszélésről. A volt igazgató utólag elmondta az újságírónak: a tanároknak arra a kérdésére, hogy ki irányítja tovább az iskolát, a Klik képviselője azt felelte: majd fent eldöntik.

Fenyvesi László szerint a pályázat elbírálásakor nem szakmai, hanem politikai szempontok játszottak szerepet.

Időközben Polyák Márta Antónia visszavonta jelentkezését. A baon.hu-nak nem nyilatkozott döntése okáról, viszont nehezményezte, hogy „meghurcolták a nevét”. Azt mondta, a hiányzó szakképesítést akár fél éven belül megszerezheti. Tisztában volt vele, hogy öt évre nem nevezhetik ki, de rövidebb időre szóló megbízást kaphatott volna az iskola vezetésére. Még nem döntötte el, hogy indul-e a következő pályázati kiíráson.

Györgyiné dr. Koncz Judit, a Klik kecskeméti tankerületének vezetője a portálnak úgy nyilatkozott: megbízással is be lehet tölteni az intézményvezetői posztot – újabb nyilvános pályázat nélkül legfeljebb egy évig.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.