A kisfia játékpisztolyával rabolta ki az egri trafikot

Csuklyával a fején, játékpisztollyal a kezében rabolta ki egy negyvenéves nő Egerben azt a nemzeti dohányboltot, ahol mint eladó maga is dolgozott. Az Egri Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat a házi őrizetben levő, büntetett előéletű elkövetővel szemben.

A bűntény 2015. február 14-én történt. A nő éjfélig dolgozott az Eger belvárosában található üzletben, majd a pénztárzárást követően hazament, s elhatározta, hogy a kasszában tárolt bevételért kirabolja a boltot. Ezért reggel magához vette a kisfia citromsárga szigetelőszalaggal megerősített műanyag játékpisztolyát, valamint lánya narancssárga válltáskáját, amibe beletett egy fehér kesztyűt és egy fekete kötött sapkát, amelyen előzőleg két lyukat vágott.

Kilenc óra körül ért a nemzeti dohánybolthoz, s az üzletbe már az arcára húzott sapkában és egy bő fekete kabátban lépett be, majd a bevétel átadására szólította fel ott dolgozó kolléganőjét, akire a játékpisztolyt is rászegezte. Az eladó azonban felismerte, hogy a fegyver nem valódi, továbbá a rabló is ismerősnek tűnt neki, ezért nem tett eleget a felhívásnak. A vádlott ekkor a pulton áthajolva kinyitotta a pénztárgépet, amiből csaknem 400 000 forintot vett ki különböző címletű bankjegyekben, s ezeket sietve a zsebébe gyűrte. Eközben a megtámadott eladó a mobiltelefonján megpróbálta étesíteni a rendőrséget, ami miatt a vádlott rátámadt, dulakodott vele, megkarmolta a nyakát és letörte a műkörmét. Végül kiment az üzletből az utcára, ahol levette a kabátot, de annak zsebéből kihullott az elvett pénz egy része, amit a nő a járdán hátrahagyott. A bűncselekménnyel okozott kár részben - az utcán szétszóródott bankjegyek kivételével - megtérült, a pénz nagy része ugyanis a vádlott lakásán másnap megtartott házkutatás során előkerült.

Az Egri Járási Ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a bíróság a vádlottal szemben főbüntetésül börtönbüntetést szabjon ki, egyben rendelje el korábbi, másfél éves, felfüggesztett szabadságvesztésének a végrehajtását is – tájékoztatott Szalóki Zoltán Heves megye főügyésze. Emellett azt kérték a bíróságtól, hogy mellékbüntetésül tiltsa el a nőt a közügyek gyakorlásától és a bűnügyi költség viselésén túl kötelezze a sértett által bejelentett 32 000 forint polgári jogi igény megfizetésére.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.