A kiküldött 190 ezerből 165 ezer levélszavazatot küldtek vissza

Befejeződött a levélszavazatok leadása, a kiküldött 195 ezer levélszavazatból 160 ezret juttattak vissza a választók - mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.
Az NVI elnöke elmondta: 159 247 levélszavazat visszaérkezett, de Szeged még nem jelentette, hány ilyet adtak le náluk a voksolás napján. A levélszavazatokat még vasárnap is le lehetett adni a külképviseleteken és az országgyűlési egyéni választókerületi székhelyek választási irodáiban is.

Vasárnap a legtöbb levélszavazatot Gyulán adták le, összesen 2255-öt, a külképviseletek közül Kolozsvár emelkedik ki, itt csak vasárnap 4817-et adtak le.

Az NVI elnöke elmondta, a visszaérkezett szavazási csomagokból 109 805-öt már ellenőriztek, ezek 80 százaléka, 87 972 volt érvényes. A további körülbelül 50 ezer levélszavazatot az előzetes tervek szerint három napon belül feldolgozzák, ezt követően bontják fel az érvényes szavazási iratokat és szkennelik be a voksokat a gyors eredménymegállapítás érdekében. Legkésőbb április 12-re az összes levélszavazatot kibontják és megszámlálják.

Hétfőn megérkeztek az első, az átjelentkezéssel szavazók szavazatait tartalmazó csomagok az egyéni választókerületekből az NVI-hez, 37 választókerület volt ilyen gyors. A 97 külképviselet közül három helyről már beérkeztek az urnák. Csütörtök éjfélig kell valamennyi külképviseleti urnának megérkeznie az NVI-hez.

Az NVI elnöke jelezte: várhatóan szombaton valamennyi egyéni választókerületben meg tudják állapítani a választás eredményét.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.