A Jobbik üdvözli Kovács Béla menetelmi jogának a felfüggesztését

A szélsőjobboldali párt szerint így Kovács Bélának lehetősége lesz megvédeni magát az orosz kémváddal szemben.

A Jobbik szerint az Európai Parlament (EP) jogi bizottságának már régen javasolnia kellett volna, hogy függesszék fel Kovács Béla jobbikos EP-képviselő mentelmi jogát - közölte a párt parlamenti frakciója hétfőn az MTI-vel.

A Jobbik az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy az Európai Parlament jogi bizottsága hétfőn elfogadta a Kovács Béla jobbikos EP-képviselő ügyében született jelentést, amely a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését javasolja a parlamenti plénumnak.

A Jobbik parlamenti frakciója közleményében kiemelte: Kovács Béla többször jelezte a bizottságnak és a közvéleménynek, hogy nem kíván élni mentelmi jogával, és annak felfüggesztését maga kéri. Hozzátették: pártjuk az eljárás minden szakaszában "teljes nyilvánosságot és átláthatóságot követelt az ügyben", amit "a fideszes többség a mai napig akadályoz".

Azt írták: még mindig nem ismerik a vélt bizonyítékokat, csak a sajtóba kiszivárgott, "többször módosított vádakat".
Másfél év után született meg a bizottsági döntés - fűzték hozzá -, és bíznak benne, hogy az Európai Parlament gyorsabban dönt, minél hamarabb kiderül az igazság, Kovács Béla pedig "végre tisztázni tudja magát a független magyar bíróság előtt".

Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztését tavaly kérte a magyar ügyészség az EP-től, arra hivatkozva, hogy a politikussal szemben olyan súlyos bűncselekmény miatt folytat eljárást, amelyért kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést is kaphat. A Magyar Nemzet tavaly májusban, alig több mint egy héttel az EP-választások előtt pontosan meg nem nevezett forrásra hivatkozva írt arról, hogy Kovács Béla ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal tett feljelentést kémkedés gyanúja miatt. Kovács Béla visszautasította a vádakat.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.