A Jobbik is népszavaztatna

A Jobbik népszavazási kezdeményezést nyújtott be szerdán a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB), hogy megakadályozza a külföldiek magyarországi termőföldvásárlását.
Magyar Zoltán, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatóján úgy értékelt: a testület utólag igazat adott pártjának a tavaly év elején már benyújtott kérdés ügyében. Akkor azzal utasították el beadványukat, hogy az uniós jog a nemzetközi jog hatálya alá tartozik, a kormány kvótáról szóló kezdeményezésénél azonban ezzel ellentétes volt az indoklás - magyarázta.

A Jobbik arról kérdezné az embereket, hogy egyetértenek-e azzal: az Országgyűlés határozati javaslatban kérje fel a kormányt az uniós csatlakozási szerződések módosításának kezdeményezésére annak érdekében, hogy a termőföld tulajdonjogát az állam, az önkormányzatok és az egyházak kivételével csak belföldi magyar állampolgárok szerezhessék meg.

Magyar Zoltánt kérdezték az MSZP földprivatizációról szóló kezdeményezéséről is. Üdvözölte, hogy a kérdés átment az NVB-n és jelezte, hogy támogatják azt, ám megjegyezte azt is: a népszavazás várhatóan ősszel lehet, és akkorra eladják az összes állami földet, visszamenőleges hatálya pedig nem lehet az eredménynek.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.