A Jobbik az egyetemi kancellárok kinevezettjeire kíváncsi

A Jobbik közérdekű adatigényléssel fordul az egyetemekhez a kancellárok tevékenységével összefüggésben.

Dúró Dóra, a parlament kulturális bizottságának jobbikos elnöke csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján sajtóinformációkra hivatkozva beszélt arról, hogy a kancellárok pályaműveiben nyelvtanilag helytelen mondatok voltak, féloldalas motivációs leveleket készítettek, politikusi ajánlásokkal kapták meg posztjukat.

Az ellenzéki politikus arra vár választ az egyetemektől, hogy a kancellárok hány új munkatársat vettek fel, a régieknek hogyan alakult a sorsuk, milyen forrásmegtakarítást eredményeztek az intézkedések. Arra is kíváncsi, hogy hány új vezetőt neveztek ki, milyen képesítéssel - mondta Dúró Dóra, hozzátéve, hogy információik szerint a kancellárok hozzá nem értő embereket neveztek ki alegységek élére a saját baráti körükből.

A jobbikos politikust kérdezték Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szavairól is, aki a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján azt mondta: az a szebb jövő, amivel házalnak, valójában nem más, mint az ocsmány múlt. Dúró Dóra ezt visszautasította, kijelentve: az igazság kimondását nem lehet összekeverni bármilyen embertelen eszme támogatásával. Azt kérte, Lázár János inkább vesse be befolyását egyebek mellett az ügynöklisták és a hozzátartozói vagyonnyilatkozatok nyilvánossága érdekében.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.