A Holnap városa Angyalföld

Holnap Városa díjat nyert Angyalföld. Az elismeréssel a helyi közösségek kezdeményezéseit díjazzák.
Újabb kitüntető címet zsebelhetett be Angyalföld. Holopné Schramek Kornélia XIII. kerületi alpolgármester ezúttal a Holnap Városáért díjat vehette át. Az elismerést a City Hungary program adományozta, a díjátadót Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság elnöke, az ország korábbi nemzeti erőforrás minisztere nyitotta meg.

A 2010-ben alapított City Hungary program a fenntartható és élhető magyar városok fóruma, ami olyan hazai és nemzetközi modellek, tapasztalatok, eszközök bemutatását tűzte ki célul, amelyek eredményeként emelkedett az adott településen az életminőség.

A Holnap városáért Díjat 2013-ban alapították. Az alapítók szerint a helyi kezdeményezések összessége pozitívan hozzájárulhat a szegénység, az egyenlőtlenség, az élelmezésbiztonság, az egészségügy, a fenntartható fogyasztás és termelés, a növekedés, a foglalkoztatás, az infrastruktúra, a természeti erőforrásokkal való fenntartható gazdálkodás, az éghajlatváltozás, továbbá a nemek közötti egyenlőséghez. Ezt segítik a békés és befogadó társadalmak, az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférés és az elszámoltatható intézmények.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.