A hideg miatt a szálláshelyek igénybevételét kéri Tarlós és Kocsis

A várható hideg éjszaka miatt nyomatékosan kéri a fővárosi önkormányzat az utcán élő hajléktalan embereket, hogy vegyék igénybe a fővárosi szociális ellátórendszer intézményeit.
A Tarlós István főpolgármester és Kocsis Máté önkormányzati és rendészeti tanácsnok, VIII. kerületi főpolgármester által jegyzett, csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményben az áll: a fővárosi önkormányzatnak más eszköze nem maradt, hogy segítsen a rászorulókon, miután bizonyos "jogvédő szervezetek" ellehetetlenítették a főváros ezirányú segítő munkáját.

A fővárosi önkormányzat számára a legfontosabb az emberi életek megmentése. "Nem engedhetjük meg, hogy bárkit az utcán tragédia érjen, semmiképpen sem fordulhat elő olyan helyzet, hogy valaki az utcán megfagy" - fogalmaztak.

Mint írták, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat utcai gondozószolgálata a téli krízisidőszakban éjjel-nappal működik, a szociális munkások rendszeresen felkeresik a szabadban éjszakázókat, az öntudatlan vagy kommunikációra képtelen emberekhez mentőt hívnak. A hajléktalanellátó szervezetek mindenkit el tudnak helyezni, aki az ellátást elfogadja.

Kérik a lakosságot, hogy aki kihűlés veszélyének kitett embert lát, értesítse a hajléktalanellátás 24 órában működő diszpécserszolgálatát a 338-4186-os telefonszámon.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.