A halálra éheztetett kislány miatt továbbképzéseket tartanak Hevesben

A Gyöngyösön éhenhalt kislány ügye rávilágított a védelmi jelzőrendszer hiányosságaira, ezért képzéseket tartanak a Heves megyei gyámügyi és gyermekjóléti szolgálatok tagjainak.
Bizonyítható volt szakmai mulasztás a családgondozás, illetve a hivatali ügyintézés során is, ami miatt az érintetteket felelősségre vonták. Az eset azonban rávilágított a gyermekvédelmi jelzőrendszer további megerősítésének szükségességére, ami jogszabály-módosítást is igényel, illetve a gyermekvédelmi területen dolgozók szakmai ismereteinek bővítését is indokolja - írta meg a heol.hu.

Ezért a kormányhivatal októberben és novemberben a megyében dolgozó minden gyámhivatali munkatárs számára képzést tart, valamint a jelzőrendszerben érintett szolgáltatók számára módszertani ismereteket nyújtó szakmai napot szervez.

Kiderült: a hatvani járási hivatal az ügyben érintett háziorvossal szemben a szükséges közigazgatási eljárásokat lefolytatta. Az ombudsmani jelentés tartalmára figyelemmel jelezték, hogy a háziorvos felelősségre vonása nem a kormányhivatal feladata, mivel nem állnak vele munkajogi kapcsolatban. Ezt követően az Emberi Erőforrások Minisztériuma foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen. Az ügyben a Miskolci Rendőrkapitányság indított vizsgálatot.


 


 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.