Tunéziai hackerek törték fel a győri kórház oldalát

Nem lopott el adatokat, csak egy üzenetet tett közzé a tunéziai Kalachinkov csoport, mely szerda este feltörte a győri kórház közösségi oldalát, ahonnan üzenetet küldött.
A muszlimok nem terroristák - ezt üzene a tunéziai Kalachinkov csoport, s arra hívta fel a figelmet: a muszlim nőket megerőszakoló szerb bűnözöket, vagy az Irakot az olaj miatt megtámadó Amerikát nem tartja terroristának a közvélemény, a muszlimokat viszont igen. A honlap feltörését a Kisalföld egyik olvasója vette észre.

A szövegben nincs utalás arra, miért éppen a győri Petz Aladár Megyei Kórház honlapját szemelték ki üzenetük tolmácsolására. Az esti órákban az adott webhelyen már ismét a magyar egészségügyi intézmény hírei, tájékoztatói voltak olvashatóak.

Tamás László János, a kórház főigazgató főorvosa érdeklődésünkre elmondta: adatokat nem loptak el tőlük, erre nem is lett volna módjuk, hiszen a közösségi oldalon csak olyan információk szerepelnek, melyeket az intézmény egyébként is a nyilvánosságnak szán. Egyetlen beteg adatait sem tartalmazza a honlap, erről nem lehet elérni a kórházban gyógyulók nevét, leleteit, vagy a velük kapcsolatos bármilyen információt.

A szolgáltató vizsgálja, miként törhették fel a honlapot, értesüléseink szerint a nemzetbiztonsági szakemberek figyelmét is felkeltettnék a történtek.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.