A győri kézisek és a hős egri nők

Orbán Viktor szerint azok a városok sikeresek, amelyekben a politikai és a gazdasági szándékok egybeesnek. A miniszterelnök ezt az ország legmodernebb multifunkciós csarnokának, a győri arénának az avatóján mondta.
Az ország legmodernebb multifunkciós csarnoka
Az ország legmodernebb multifunkciós csarnoka
Krizsán Csaba / MTI
Az 5500 ülőhelyes, változtatható belső terű létesítmény a kétszeres BL-győztes győri női kézilabdacsapatnak is az otthona lesz, ám más sportok, valamint kulturális, művészeti rendezvények is otthonra találnak a létesítményben, hangsúlyozta Borkai Zsolt, Győr polgármestere.

Thomas Faustmann, az aréna névadó szponzorának, az Audi Hungariának az ügyvezetője úgy fogalmazott, a német világcég otthon érzi magát Győrben. A beszállítókkal együtt 30 ezer családnak ad munkát, de kötelességének tartja azt is, hogy az itt élő emberek számára fontos sport- és kulurális létesítmények, események támogatója legyen.

Az aréna egyébként hat és félmilliárd forintból épült fel, ebből csaknem 5 milliárdot a kormány adott.

Magyarország méreteit meghazudtoló módon ér el sikereket az olimpiákon, világversenyeken, de az Európai Unió utolsó négy országa közé tartozunk, ha azt vetjük össze, mennyit mozognak a gyerekeink, ismertette a számokat a miniszterelnök.

Márpedig a sport megtanít becsülettel győzni és emelt fővel veszíteni, mondta Orbán Viktor.

A kézilabdázó győri nők győzelmeit egyenesen az egri várvédők történelmi tetteihez hasonlította.  

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.