A gyermekéhezésért is Gyurcsány a hibás

Soha annyi magyar gyerek nem kapott ingyen enni, mint most. legalábbis a Fidesz szerint. A párt közölte: a Gyurcsány-kormány sorozatos megszorításokkal sújtotta a gyermekes családokat.
A Fidesz szerint a Demokratikus Koalíciónak (DK) elegendő lesz támogatnia a kormány törvényjavaslatát a gyermekétkeztetés kibővítésére, ha valóban tenni is akar végre valamit a gyermekekért. A nagyobbik kormánypárt csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében Borka-Szász Tamás DK-s politikus nyilatkozatára reagált. Az ellenzéki párt elnökségi tagja azt követelte a kormánytól, hogy a jövő évi költségvetésben biztosítson pluszforrásokat a gyermekétkeztetésre.

A Fidesz ezt úgy kommentálta: soha annyi magyar gyerek nem kapott ingyen enni, mint most. Míg korábban 92 ezer, idén szeptembertől már 318 ezer kisgyermek étkezését fizeti a kormány. Jövőre a gyermekétkeztetésre fordított összeg közel a háromszorosa lesz annak, amit a baloldal kormányzása alatt valaha is fordított a gyermekek étkeztetésre - jelezték, és kitértek arra is, hogy már a parlament előtt van az újabb törvényjavaslat, amely tovább bővíti az ingyenes gyermekétkeztetést és a rászoruló gyermekek szünidei étkeztetésének biztosítását kötelező önkormányzati feladattá teszi, amelyhez a kormány minden szükséges pénzt biztosít.

A nagyobbik kormánypárt felidézte, hogy a Gyurcsány-kormány sorozatos megszorításokkal sújtotta a gyermekes családokat, elvette tőlük a családi adókedvezményt, még a családi pótlékot is meg akarta adóztatni. Ezzel szemben ma Magyarország az egyetlen európai ország, ahol a kisgyermekek 90 százaléka naponta háromszor tud étkezni az állam pénzén. Az elmúlt 25 évben ez a kormány tette a legtöbbet a gyermekek rendszeres étkeztetésért és a családok terheinek csökkentéséért - összegzett reagálásában a Fidesz.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.