MSZP: A gyerekek nem eszik meg a menzakaját

Az MSZP szerint két hét után kiderült, hogy nem működik a menzareform, a gyermekek éhesen mennek haza az oktatási intézményekből.

Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő szombaton sajtótájékoztatóján elmondta, tömegével mondják vissza a szülők az étkeztetést, mert a gyermekek nem szeretik az új ízvilágot. Hozzátette: ízetlen, fűszerezetlen ételt kapnak a gyerekek, nem lett volna szabad ilyen drasztikusan és gyorsan megváltoztatni a recepteket.

A politikus szerint megengedhetetlen, hogy a gyermekek éhesek maradjanak egy közintézményben, ez huzamosabb idő után egészségkárosodást is okozhat. Úgy vélte, a mindennapos testnevelés mintájára ezzel is átesett a kormány a ló túlsó oldalára.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy támogatják az egészségesebb étkezést, de át kell beszélni a menzaprogramot, a tapasztalatokat és az érintettek érdekeit is figyelembe kell venni.

Bangóné Borbély Ildikó emlékeztetett arra is, hogy a szociális szférában dolgozóknál 2008-ban volt utoljára fizetésemelés, ezért most 150 ezer forintos nettó bért követelnek az ágazat munkavállalóinak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.