A gólyatábori erőszakban érintett HÖK-öst Balog kirúgatta az EMMI-ből

Balog Zoltán és az Index egyetért. Nem dolgozhat a nemi erőszak eltusolásában közreműködő személy a gyermekvédelemben.

Az Index tavaly írta meg, hogy az ELTE ÁJK gólyatáborában is történt nemi erőszak. A cikk nyomán az egyetem kivizsgálta az ügyet és a hasonló rendezvények szigorítása mellett eltanácsoltak az intézményből két olyan HÖK-öst, akik eltusolták az ügyet, illetve nem nyújtottak segítséget az áldozatnak.

Utóbbiak egyike Bubla Áron - a kari HÖK akkori elnöke, a gólyatábor szervezője -, kormánytisztviselőként dolgozik az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) egyik háttérintézményében, mint azt az Átlátszó Oktatásért bloggere megtudta.

A volt jogászhallgatót 285 ezres fizetésért alkalmazták a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságán 2015 februárjától személyi asszisztensi munkakörben.

Az Index több kérdést is küldött az EMMI-nek, többek közt, hogy tudtak-e Bubla alkalmazásáról, és ha igen, a történtek miért nem jelentenek kizáró okot egy kormánytisztviselő alkalmazásánál – ráadásul éppen a gyermekvédelem területén? Hiszen a nevelő- és javítóintézetek, gyermekotthonok esetében például különösen fontos az, hogy a gyerekekkel szembeni fizikai és szexuális visszaélések, bántalmazások, erőszak ne maradhasson titokban, következmények nélkül.

Válaszában a minisztérium azt írta, vizsgálatot kezdeményeznek, és nem volt tudomásuk az ügyről. Nem sokkal később pedig közölték, maga a miniszter utasított Bubla kirúgására - számolt be az Index.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.