A föld alá viszik a Fény utcát

Heteken belül elkezdik kiásni a volt ipari minisztérium helyén azt az 500 férőhelyes mélygarázst, melynek tetején egy parkot alakítanak majd ki a Margit körút – Kis Rókus utca – Fény utca – és a bevásárlóközpont által határolt területen. A terület átalakítása során a Fény utca forgalmát leviszik a föld alá – tudta meg az Index.

A lebontott minisztérium helyén még mindig csak egy murvás, felszíni parkoló van a beígért, összefüggő nagy park helyett. Az Index megkérdezte a Széllkapu projektet bonyolító cég vezetőjét, hogy mégis meddig kell várnia a környéken élőknek a szebb kilátásra.

Halmai Zoltán, a Millenáris Széllkapu projekt vezetője elmondta, hogy heteken belül, a terület Margit körút felőli részén, a volt minisztériumi épület alaptesteinek elbontásával együtt megkezdődik a park alá tervezett kétszintes, 500 férőhelyes mélygarázs munkagödrének kialakítása. Ezt követően várhatóan még a nyáron kiírják a kivitelezői pályázatot a mélygarázsra.

A parkra viszont még várni kell, mert annak kialakítására csak a munka következő ütemében kerülhet sor, de mint Halmai ígéri, a fővárosiak hamarosan megszemlélhetik a látványterveket. A parkot a tervek szerint 2017 őszén adják át.

Fontos változás lesz, hogy a Fény utca gépjárműforgalmát a föld alá vezetik majd, mert a beruházás révén a Millenáris park egységes, egybefüggő terület lesz a Margit körúttól egészen a Marczibányi térig.

A lap úgy tudja, hogy erre a területre fog költözni a Városligetből a Közlekedési Múzeum is, de ebből csak jövőre lehet valami.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.