A Fidesznek hat év után is kell az elmúltnyócév

Az új Otthonteremtési Program életbe lépése kapcsán a Fidesznek sikerült egy olyan közleményt kiadnia, amely felerészben nem arról szól, hogy mi lesz, hanem arról, hogy mi volt - méghozzá 2010 előtt. A nagyobbik kormánypárt immár hat éve mutogat az elmúlt nyolc évre.

Olcsóbb és egyszerűbb az otthonteremtés. Életbe lépett az Otthonteremtési Program, amely új korszakot nyit a családalapítás előtt álló fiatalok és a gyermekes családok életében. A félelem és kiszámíthatatlanság helyett a jövőben a biztonságos, kiszámítható otthonteremtésben tudnak gondolkodni - olvasható a Fidesz frakció által az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleménynek, amelynek címe: A baloldal cserbenhagyta és devizahitelbe hajszolta a magyar családokat.

Mint írják, a Fidesz, ahogy vállalta, teljesíti, minden eszközzel segíti a családokat az otthonteremtésben, szemben a baloldal kormányzásával, amikor cserbenhagyták és devizahitelbe hajszolták azokat, akik saját otthont szerettek volna. Eltörölték – az első-Orbán kormány alatt bevezetett – otthonteremtési kedvezményt, megszüntettették a kedvezményes lakáshiteleket, valamint a hitelek kamatplafonját. Felére csökkentették a felvehető kölcsön összegét és az adókedvezmény mértékét is. A baloldal duplájára emelte a lakásépítési áfát és ma is támadja az Otthonteremtési programot.

A kibővített otthonteremtési kedvezménynek köszönhetően 5 százalékra csökkentjük a lakásépítés áfáját, 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást és 10 millió forintos állami hitelt biztosítunk a 3 gyermekeseknek - zárul a közlemény.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.