„A Fidesz kísérleti célra használja a gyerekeket”

Az MSZP elfogadhatnak tartja, hogy a Fidesz-kormány a "gyerekeken kísérletezi" ki, milyen tankönyvekkel nevelhet magának "ideális alattvalókat".

Ezt Bangóné Borbély Ildikó, a szocialisták országgyűlési képviselője mondta csütörtökön, Budapesten újságíróknak.

Az ellenzéki politikus felháborítónak nevezte, ahogy a kormányoldal megváltoztatta a tankönyvek kifizetésének és kiosztásának 23 évig jól működő rendszerét. Kiemelte, az iskolás gyermekek szüleinek augusztus 15-ig kell kifizetniük a tankönyveket, amelyeket csak később, ráadásul a tavalyi esetekből következtethetően bizonytalanul kaphatnak meg. Bangóné Borbély Ildikó szerint ugyanis sokan még a tavalyi könyveket sem kapták meg, vagy csak több hónapos késéssel, holott az azt megelőző időszakban a szülők két, három nappal a tanítás előtt mindig hazavihették gyermekeik új tankönyveit.

A szocialista képviselő kijelentette továbbá, hogy a köznevelési államtitkár hazudott, amikor azt mondta egy-egy gyermek tankönyvei átlagosan 11 ezer forintba kerülnek, a valóságban ugyanis szerinte egy teljes csomag ára a 20 ezer forintot is elérheti, sőt meg is haladhatja.

Bangóné Borbély Ildikó elmondta azt is, sok bevezetés előtt álló kísérleti tankönyvet alkalmatlannak találnak a tanításra, hasonlóan a bíráló bizottság egy időközben emiatt lemondott tagjához. A Fidesz "fehér egereknek tekinti a gyerekeket" és kísérleti célra használja őket - fogalmazott a politikus, aki szerint a kormányzat célja az új tankönyvekkel, hogy "ideális alattvalókat" neveljen.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.