Felfüggesztették a fideszes Voldemort mentelmi jogát

Mengyi Rolandot többé nem védi a mentelmi jog. A Borsod megyei képviselő, volt megyei közgyűlési elnök érintett lehet egy nagyszabású korrupciós botrányban

A képviselők erről egyhangúlag, 167 igen szavazattal döntöttek.

Polt Péter legfőbb ügyész befolyással üzérkedés bűntette, valamint bűnszövetségben és bűnsegédként elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt kezdeményezte a kormánypárti politikus mentelmi jogának felfüggesztését. Mengyi Roland maga is ezt kérte annak érdekében, hogy tisztázhassa magát.

A 168 Óra írta meg elsőként, hogy Mengyi Roland fideszes képviselő érintett lehet egy nagyszabású korrupciós botrányban. A hetilap szerint a Borsod megyei képviselő tízmillió forint „alkotmányos költség", azaz kenőpénz megfizetését kérte azért, hogy segítsen a szociális szövetkezetekben utazó helyi üzletembereknek nyerni egy uniós pályázaton. Az adóhatóság eddig öt embert gyanúsított meg különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete, illetve hivatali vesztegetés gyanúja miatt. Közülük hárman beismerő vallomást tettek.

A mentelmi jog felfüggesztésével lehetővé vált, hogy immár Mengyi Roland ellen is elindítsák a nyomozást, s tisztázzák szerepét az ügyben.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.