Eléggé furcsára sikeredett a félévzáró Debrecenben

Két meghívó készült a Nemzetgazdasági Minisztérium fenntartásában működő szakképző iskolák debreceni félévzáró gyűlésére: az elsőn még szerepelt vezető fideszes politikusok neve, de a második, módosított meghívón már nem. A tanároknak azonban kötelező volt elmenni.

A tizenkét helyi szakképző iskolát tömörítő Debreceni Szakképzési Centrum ma tartotta félévzáró összevont értekezletét, ahol az előzetes tervek szerint köszöntőt mondott volna több kormányzati pozícióban lévő politikus, ám a debreceni rendezvényre végül egyikük sem ment el. Így a korábban kiküldött meghívókat az elmúlt napokban módosították.

A Debreceni Szakképzési Centrum lapunk birtokába került, korábbi meghívójában eredetileg az szerepelt, hogy a rendezvényen köszöntőt mond Kósa Lajos országgyűlési képviselő (Fidesz), Odrobina László, a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára, Papp László debreceni polgármester (Fidesz), Pósán László országgyűlési képviselő (Fidesz), és Tasó László közlekedéspolitikai államtitkár, országgyűlési képviselő (Fidesz), de egyikük sem vett részt a gyűlésen.

Az eredeti meghívottak közül  Palotás József, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal főigazgatói jogkörben eljáró főigazgató-helyettese,  Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés elnöke (Fidesz), valamint Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke vett részt az eseményen. 

Előfordul, hogy egy eseményt előzetesen valaki lemond, de az feltűnést keltett, hogy a debreceni oktatási fórumról egyszerre öt kormánypárti vezető is távol maradt. Nem tudni, hogy az említett politikusok miért nem voltak ott a félévzárón, mindenesetre a meghívót módosították, s az új meghívón már nem szerepelt a nevük.

A fideszes Kósa Lajos, Odrobina László, Papp László, Pósán László és Tasó László egyöntetű távolmaradását több pedagógus "eléggé furcsának" nevezte annak tükrében, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium fenntartásában lévő iskolák dolgozói számára viszont - állítják az érintettek - kötelezővé tették a félévzáró értekezleten való részvételt.

A rendezvényen csaknem nyolcszáz pedagógus jelent meg, akik közül egy résztvevő úgy fogalmazott: felháborítónak tartja, hogy a fideszesek több száz debreceni pedagógust "egyszerű biodíszletnek" tekintenek, akik arra jók, hogy "nyugalmat árasztó vágókép" legyen belőlük a köztelevízió műsoraiban. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.