A fideszes NAV-elnök védte Voldemort nagyurat?

– Vajon Tállai András fideszes NAV-elnök adott utasítást arra, hogy korrupció közben ne érjék tetten a fideszes politikust? – kérdezi a DK alelnöke.

– Mint ismert, a 10 millió forintos kenőpénzért pályázati győzelmet intéző Mengyi Rolandon rajtaüthettek volna a NAV nyomozói. A hírek szerint pontosan tudták, hogy Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselő hol, mikor és kitől kapja meg a zsebbe kért közpénz-milliókat, az utolsó pillanatban az adóhatóság nyomozói mégsem kaptak engedélyt a tettenérésre – áll Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnökének közleményében.

Szerinte azzal, hogy a hatóságok ezt nem tették meg, több hónapnyi időt nyertek a fideszes politikusnak, hiszen tettenérés esetén nem érvényes a mentelmi jog, míg így szeptember közepéig várhatunk arra, hogy Mengyi hivatalosan is gyanúsított legyen. Több hónap rengeteg idő a bizonyítékok eltüntetésére, akár a lehallgatási jegyzőkönyvekben is szereplő "Lázár" és "Nándi" tisztára mosására.

A Demokratikus Koalíció azonnali válaszokat vár a kormánytól a Fidesz korrupciógyanús ügyében e kérdésekre: Tállai András adott utasítást arra, hogy ne érjék tetten a fideszes politikust? Egyeztetett-e a NAV-elnök bármely kormánytaggal, esetleg Orbán Viktorral, Lázár Jánossal vagy Csepreghy Nándorral a nyomozásról és annak aktuális állásáról?

A DK szerint beszédes a rajtaütés megakadályozása, hiszen az egyik gyanúsított a lehallgatási jegyzőkönyv szerint úgy vélekedik, hogy "nekünk jó, hogy Tállai András lett a NAV vezetője, mert jó viszonyban van Mengyi Rolanddal" – zárul Niedermüller Péter közleménye.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.