„A fideszes iskolakezdés anyagilag rémálom”

A kormány ismét átveri és lenyúlja a magyar családokat, mivel egyéb költségek formájában sokszorosan kifizetteti az ingyenes tankönyvek árát – véli az MSZP.
Ezt az ellenzéki párt hétfőn arra reagálva közölte, hogy Dunai Mónika, a Fidesz-frakció szóvivője elmondta, a jövő héten kezdődő tanévben az iskolások túlnyomó többsége ingyenesen vagy kedvezményesen jut tankönyvhöz.

A szocialisták ezzel szemben úgy látják, a fideszes iskolakezdés minden magyar család számára anyagilag rémálom.

Az MSZP közleménye szerint a méregdrága tanszerek mellett a szülőkre rendkívüli anyagi terhet ró a nyomtatópapír, egészségügyi papír, kréta és egyéb eszközök megvásárlása is, amelyeket az iskolák nem kapnak meg a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól (Klik), s ezért a gyerekek családjától kénytelenek azokat beszerezni.

Az ellenzéki párt szerint ráadásul az elmúlt évek fejetlenségei után semmi garancia nincs arra, hogy azok a tankönyvek jutottak el az iskolákba, amelyeket az intézmények megrendeltek.

Közölték: amíg az MSZP kormányzott, nem volt káosz a tankönyvek kiosztásánál, és nem volt milliárdos veszteségeket felhalmozó Klik sem, amelynek pazarlásait szintén a magyar családokkal fizetteti meg a Fidesz-KDNP-kormány.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.