A Fidesz új vagyonnyilatkozatot követel Bajnaitól

A Fidesz arra szólítja fel Bajnai Gordon volt miniszterelnököt, adjon be igazi vagyonnyilatkozatot, mert amit benyújtott, arról kiderült, hogy hazugság - mondta Dunai Mónika, a kormánypárti frakció szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján.

 A Magyar Hírlap szombati számában arról írt, hogy az Országgyűlés mentelmi bizottsága elé kerülhet Bajnai Gordon képviselői vagyonbevallási ügye, mivel a képviselőségről már lemondott korábbi kormányfő tavalyi vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel céges osztalékát, továbbá élettársáról sem tett említést.

Bajnai Gordon a bevallásában azt sem tüntette fel, hogy bécsi székhelyű vállalkozásából milyen jövedelemre tett szert - mondta sajtótájékoztatóján Dunai Mónika, aki mindezt úgy kommentálta: Bajnai Gordon "sumákol", nem beszél egyértelműen, nem tudni, miből finanszírozza életvitelét, ahogyan azt sem, korábban kinek a pénzéből politizált.

"Miért nem árulja el Bajnai Gordon, hogy miből él? Miért titkolózik? (...) Honnan kaphat olyan pénzeket, amelyeket fél bevallani?" - kérdezte a Fidesz-frakció szóvivője, aki szerint felmerül a gyanú, hogy Bajnai Gordon nem tartotta be a törvényeket vagyonnyilatkozata leadásakor. Dunai Mónika ezért azonnali elszámolásra szólította fel a volt miniszterelnököt, az Együtt és a PM választási szövetségének korábbi vezetőjét, aki a tavalyi parlamenti választás után néhány hétig volt - függetlenként - országgyűlési képviselő.

A szóvivő hozzátette, a mai napig nem tudni azt sem, hogy Szigetvári Viktor, az Együtt társelnöke miből politizál, noha "két éve folyamatosan ígérgeti" támogatói névsorának nyilvánosságra hozatalát.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.