"A Fidesz-tévé csak az előrehozott választásokig működik"

A Demokratikus Koalíció kitart korábbi véleménye mellett, hogy a köztévét jelenlegi formájában meg kell szüntetni, mert az arra fordított pénzt hasznosabb célokra is el lehet költeni, mint a magyar választók tudatos átverése és a Fidesz pártérdekeinek elvtelen kiszolgálása - mondta a párt alelnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.

Varju László leszögezte, hogy a közpénzből finanszírozott "Fidesz-tévé" csak "az előrehozott választásokig" működik.

A független képviselő azt mondta, vasárnap sajtótörténelmet láthatott az ország, mert a Fidesz uralma alatt létrejött "állami hazugságtévé" születésekor "finoman szólva is komplikációkkal tele adásnapot tartott".

A hibákat soroló politikus szerint a köztévé mint "összeomlásban lévő médium, még hazudni sem tudott, hiába lett pontosan erre kitalálva".

Közismertnek nevezte, hogy a közmédiát azért szervezték át, hogy az afölötti teljes hatalmat a Fidesz vegye át, az Orbán Viktor miniszterelnök és Simicska Lajos nagyvállalkozó között kitört "maffiaháború keretében".

A nyolcvanmilliárd forint adófizetői pénzből felállított köztévé ráadásul még a közszolgálatiság látszatát is eltörli, ugyanis levették a műsorról a parlamenti közvetítéseket - fogalmazott Varju László.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.