A Fidesz szerint aki támogatást akar látni, az rájuk szavazzon?

Az Együtt-PM felszólítja a Fideszt: ne fenyegesse a lakosságot azzal, hogy az a település, amelyen nem a kormánypárt nyer az önkormányzati választáson, nem jut majd fejlesztési forrásokhoz – mondta Berkecz Balázs, az Együtt elnökségi tagja szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.
A politikus azt mondta, több helyről is jelzést kaptak, hogy a kormánypárt ezzel kampányol.

Konkrét példaként említette, hogy a siklosihirek.hu-nak adott interjújában a siklósi Fidesz egyik volt alelnöke, Matisa András azt mondta, a kormánypárt a településen "elkezdte erőltetni a Fidesz vagy nem Fidesz kérdést", hogy ha rájuk szavaznak "akkor lesz itt segítség". Hozzátette, Pécsen "Páva Zsolt és csapata" azzal kampányol szórólapokon, hogy a város lakóinak ki kell használniuk, hogy a Fidesz van kormányon.

Magyarország a rendszerváltozás előtt már átélt egy olyan vészkorszakot, amikor egy antidemokratikus párt hosszú ideig fenyegetéssel, félelemkeltéssel tartotta magát hatalmon - fogalmazott Berkecz Balázs, megjegyezve: a kormánypárti polgármester vezette Pécsen több mint tízezerrel csökkent a város lakossága, felére esett a felsőoktatásban tanulók száma, rekordszintű a munkanélküliség, több mint tízezer vállalkozás szűnt meg és jelentősen esett az ingatlanok értéke, míg a Budapesten élőknek például azért kell izgulniuk, hogy mikor gyullad ki a 3-as metró.

A politikus azt kérte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozzon arról: valóban csak a fideszes önkormányzatoknak adnak-e majd pénzt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.