A Fidesz szerint a gyermekéhezés csak pártpolitika

– Az ellenzék pártcsatározásra használja fel a gyermekeket, a kormány cselekszik – így reagált a Fidesz-frakció sajtóosztálya a Nemzeti Minimum csoport és az ellenzék nyilatkozatára.

A hatályos és a kormány által az Országgyűlés elé benyújtott törvények garantálják a gyermekek étkeztetését. Míg az ellenzék el van foglalva a pártcsatározással, a kormány cselekszik. A polgári kormány intézkedéseinek köszönhetően Magyarország ma az egyetlen európai ország, ahol a kisgyermekek 90%-a naponta háromszor jut ingyenes étkezéshez – olvasható a Fidesz-frakció sajtóosztályának közleményében.

Soha annyi magyar gyerek nem kapott ingyen enni, mint most: míg korábban 92 ezer, idén szeptembertől már 318 ezer kisgyermek étkezését biztosítja a kormány. Jövőre a gyermekétkeztetésre fordított összeg közel a háromszorosa lesz annak, amit a baloldal kormányzása alatt valaha is fordított a gyermekek étkeztetésére. Az elmúlt 25 év alatt ez a kormány tette a legtöbbet a családok terheinek csökkentéséért és a gyermekek rendszeres étkeztetéséért.

Már az Országgyűlés előtt van a legújabb törvényjavaslat, amely tovább bővíti az ingyenes gyermekétkeztetést és biztosítja a rászoruló gyermekek szünidei étkeztetését is. Itt nem állunk meg, tovább fogjuk bővíteni a gyermekétkeztetési programunkat egyéb, a gyermekes családokat segítő intézkedéssel együtt. Az ellenzéket kérjük, hogy támogassa a kormány legújabb javaslatait a gyermekétkeztetés kibővítésére, ha valóban tenni is akar valamit a gyermekekért, a családokért – zárul a közlemény.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.