A Fidesz szerint a baloldal csak hergel

A Fidesz szerint a baloldal "hergelésen" kívül nem képes másra, a pedagógusok után most az egészségügyi dolgozókat hergelik és próbálják kihasználni.

A nagyobbik kormánypárt frakciója arra reagált, hogy Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke jogi segítséget ajánlott azoknak a kórházi dolgozóknak, akiket retorzió ér, ha csatlakoznak a fekete ruhás nővérként ismert Sándor Mária által meghirdetett demonstrációhoz, és feketébe öltöznek pénteken.

A Fidesz azt írta, hogy kormányzása alatt a baloldal 600 milliárd forintot vont ki az egészségügyből, kórházakat zárt be és több ezer egészségügyi dolgozót tett utcára. Úgy folytatták: az egészségügyi dolgozók ma számíthatnak a kormányra, amely 2010 óta folyamatosan pótolja a korábban elvont pénzeket. Az 500 milliárdos fejlesztésekből országszerte sorra újulnak meg a kórházak és a rendelők, a kormány rendezi a kórházak pénzügyi helyzetét, és az elmúlt hat évben béremelést indított az egészségügyben, amire eddig több mint 300 milliárd forintot fordított.

"Az a célunk, hogy tovább javuljon a betegellátás színvonala, az egészségügyi dolgozók még nagyobb anyagi megbecsülést kapjanak és jobb munkakörülmények között dolgozzanak" - írták, hozzátéve: a kormány folyamatosan egyeztet az egészségügyi érdekvédelmi szervezetekkel a további intézkedésekről.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.