A Fidesz saját közigazgatási bírósággal akarja eltussolni a lopásait

Tiltakozik az ellenzék, mert önálló bírósági ággá kívánja emelni a kormány a közigazgatási bíráskodást. Több politikus szerint, az általa befolyásolt rendőrség és ügyészség mellé saját bíróságot is akar a kormánypárt.

 

Több ellenzéki párt, a DK, a PM és a Magyar Liberális Párt is tiltakozott csütörtökön az ellen a kormányzati terv ellen, amely önálló bírósági ággá kívánja fejleszteni a közigazgatási bíráskodást.

A DK az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy értékelte: a Fidesz megelégelte, hogy a kormánypártra csak a rendőrségen és az ügyészségen nem vonatkoznak a törvények, a bíróságon néha még igen. A DK szerint a kabinet ezért saját bíróság létrehozását tervezi, ami garantálná, hogy soha többé ne derüljenek ki az olyan korrupciós ügyek, mint például az MNB-alapítványok Matolcsy-rokonokat milliárdossá tevő költései.

Tordai Bence, a PM szóvivője az MTI-nek azt mondta: a közigazgatási bíróságnak az lesz a feladata, hogy "eltussolja a fideszes lopásokat, választási csalásokat".

A Liberálisok a magyar jogállam felszámolásának tartják a tervezett intézkedést. Közleményükben hangsúlyozzák: elfogadhatatlan, hogy a kormány új bíróság felállításával szeretné megúszni a számonkérést azokban a botrányos ügyekben, amelyek joggal háborítják fel a magyar közvéleményt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.