Ujhelyi: A fideszesek csak feljelenteni tudnak Brüsszelben?

Talán emlékeznek még arra, amikor az Önök kormányfője, Orbán Viktor - majd húszmillió forint közpénzen - azt üzente az újonnan megválasztott európai képviselőknek, hogy mindig álljanak ki Magyarország mellett és soha ne feledjék, "mindannyian magyarok vagyunk" - emlékeztette a fideszes európai képviselőket nyílt levelében Ujhelyi István, az MSZP alelnöke.

Szép szavak. Én azért még arra is emlékszem, amikor Orbán Viktor néhány évvel ezelőtt arról írt a Magyar Nemzetben, hogy "hazánk csatlakozása óta a magyar polgárt sok szempontból az Európai Unió óvja – nem egy esetben saját kormányának politikájával szemben" - teszi hozzá a szocialista ep-képviselő. Arra is emlékeztetett, amikor Orbán Brüsszelt később a magyarokra rontó szörnyként festette le.

Újhelyi annak apropóján írt levelet, hogy a napokban az európai szocialisták frakcióvezetőjénél, Gianni Pittellánál "jelentették fel" a fideszesek magyar baloldalt, elsősorban Pásztor Albert miskolci polgármester-jelölt kapcsán.

"A volt rendőrkapitányról majd döntenek a miskolciak, személy szerint azt gondolom: jó és igazságos vezetője lesz a városnak" - véli Ujhelyi. Azzal kapcsolatban azonban, ahogyan a fideszes képviselők "gyáván feljelentgetnek"; itt az új európai parlamenti szezon kezdetén, Ujhelyi leszögezte: magyar szociáldemokraták a magyar emberek valódi érdekeit képviseljük az Európai Parlamentben, nem pedig Orbán Viktor és a Fidesz gátlástalan politikáját.

"Ha Önök azt hiszik, hogy kormányuk érdekei mindig azonosak a nemzet érdekeivel, akkor nem csak a választóikat, de önmagukat is súlyosan becsapják. Ahogyan azzal is, ha az Európai Parlament - egyébként olasz - szocialista frakcióvezetőjén keresztül próbálnak fogást találni a magyar baloldalon. Mint amikor egy óvodás bepanaszolja játszópajtását az óvó néninél". 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.